Brunch

26.02.2012

Brunch je nadvse zanimiva stvarca, ki se nahaja v BTC-ju v Ljubljani. Kot že iz imena izvemo, tam nudijo hrano vse od zajtrka, pa do kosila, kar je pa načeloma tudi res. V poznih popoldanskih urah, oziroma zvečer, ne ostane nič pametnega za pod zob in vse tiste pisane oblike hrane v izložbah čez dan privabijo dovolj lačnih ust, da jih zmanjka.

Če skočim do opisa lokacije, lahko rečem, da se nahaja na strani, kjer se je pred kratkim odprl novejši del BTC-ja. Govorim o Kristalni palači, ki je na drugi strani ceste. Brunch se torej nahaja na skrajnem robu hale A, z izjemo, da je funkcijsko ločen od hale in ima lasten vhod. Lokal je svetel in moderen, poln Simobil-zelene barve. S Simobilom je očitno še kako drugače povezan, ker so povsod notri njegove reklame. Ne bom se preveč ustavljal pri interierju, ker gre danes za krajšo objavo in bom prešel kar na bistvo.

Da, bistvo je postrežena stvar. Brunch vam ponuja vsak dan različna kosila in obroke, z izjemami (kot so sendviči), ki so na voljo vsak dan. Kot je navada pri kosilu, dobiš (če gledaš pod kategorijo “kosila”) glavno jed. Hmm, to je pa tudi vse. Glavna jed je kosilo. Za tiste, ki radi hamsajo solatke in juhe je morda razočaranje, meni pa se je zdelo precej kul, ker nisem velik oboževalec obojega. Če na hitro pogledamo, pravzaprav tudi kosil ni veliko na izbiro – le 3 jedi.
Vseeno pa se vse tri jedi osupljivo dobro slišijo in izgledajo, zato si s tem ne bom belil glave.

Današnja izbira: Svinjski ombolo s krispi slanino in rožmarinovim krompirjem

Za ljubitelje njokov s prekajenim lososom je morda čisto druga izbira, meni pa so se sline cedile vse do tal. Ko sem zadevo dobil postreženo je izgledala takole:

Vizualno izgleda prvovrstno, ko pa preidemo na okuse, pa sledi razlaga: meso je lepo popečeno in precej suho (ne pa pusto). Slanina je preveč zapečena, a okusna. Krompirček je fasinanten. Tistale omaka, ki vizualno izboljša jed, je tam na žalost samo za okras – želel bi si je več, ker je bila zelo dobra in bi meso naredila bolj enostavno za požiranje. Sicer pa je kombinacija  mesa, pečene slanine, mediteranskega rožmarina in krompirja, ki je bil pečen v kosih in sem ga pojedel skupaj z lupino, bombastična.

Če pa primerjamo ime jedi z dejanskim stanjem:

- ombolo na žaru = gut

- krispi slanina = dejansko krispi, kot bi jedel in nabadal čips

- rožmarinov krompir = ? ? ?  je že kdo kdaj jedel rožmarinov krompir. Biologi bi temu rekli hibrid, jaz pa mu rečem “napačna definicija”. Tista vejica rožmarina naredi v bistvu jed zelo vizualno privlačno, nihče pa je ni spojil s krompirjem.

- krompir = 10/10

Za zaključek vam izdam še ceno. Za kosilce sem odštel 6,5 eur. Za primerjavo: ne najemo se v isti meri kot pri pici za isto ceno, je pa tole vsekakor primerna inspiracija za nadaljevanje dneva.

Ocena pojedine pa bi bila 8/10

Splošna ocena: naravnost zafrkantkso se mi je zdelo (če se drugače izrazim), da mi je bilo posvečeno tako malo pozornosti s strani natakarjev. Postrežen sem bil veliko kasneje kot ljudje, ki so prišli 10 minut za mano in ko sem hotel plačati, se mi je zdelo, kot da nočejo, da plačam. Čakal, čakal, čakal….in dočakal možnost plačila. Bi dal višjo oceno, ampak moje življenje je prekratko; 6/10

Dodaten nasvet:

V Brunch se hodi do popoldneva, ker potem ne ostane več nič od pripravljene hrane. Brunch ima na voljo zelo praktično dostavo na dom.

 • Share/Bookmark

Zapisano pod: Naravna prehrana. Tagi: , , , , , .4 komentarjev Komentirajte

 • 1. NuckinFuts NuckinFuts  |  26.02.2012 17:46

  “Bi dal višjo oceno, ampak moje življenje je prekratko”
  Lol :lol:
  Ombolo pa zgleda privlačen tudi, če običajno ne jem takih jedi. Super.

 • 2. Anja & Mihael Anja & Mihael  |  26.02.2012 18:36

  Ja če je pa res prekratko haha
  Se ti sline cedijo še izven restavracije. Narediš kar bazen. Ne, sej pretiratvam :P

 • 3. Lektoriranje  |  12.03.2012 06:57

  Neverjetno da cena ni nujno povezana s kakovostjo.

 • 4. Anja & Mihael Anja & Mihael  |  12.03.2012 08:03

  Navadno je, je pa vedno vredno poiskati izjeme!

Komentiraj

Obvezno

Obvezno, skrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Dovoljen HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pusti trackback na to objavo  |  Naročite se na komentarje preko RSS vira


Koledar

Februar 2012
P T S Č P S N
    Avg »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829  

Zadnje objave